Dark Mode On / Off

Huizenruil, voel je thuis in andermans huis

Huizenruil vakanties worden steeds populairder. Slapen in andermans bed, kokkerellen in andermans keuken, rond toeren in andermans auto. Klinkt het gek? Lijkt dat eng?

Welnee, ruim 28.000 leden in meer dan 120 landen wereldwijd van de huizenruilorganisatie Home Exchange hebben de eerste schroom allang overwonnen en menigeen wil nooit meer op een andere manier op vakantie.  In de huidige moeilijke economische tijden is huizenruilen een trend aan het worden, we hebben de laatste paar maanden een groei van 30 á 35 procent van het ledenbestand gezien. Het is een goedkope én goede manier van vakantie vieren, die steeds meer Nederlanders weten te waarderen.

Daarom bestaat sinds korte tijd ook een Nederlandstalige editie van Home Exchange: www.huizenruil.com.

Meermalen per jaar op vakantie

Neem vrijblijvend een kijkje en ontdek een hele nieuwe wereld. Respect voor elkaars normen en waarden, aandacht voor andermans eigendommen. Het zijn gevraagde ingrediënten voor een geslaagde huizenruil. Duizenden gezinnen vieren op deze, bijzondere manier hun vakantie, meestal één keer, maar soms meermalen per jaar.  Het is een aantrekkelijke variant op de doorsnee reis naar camping, hotel of appartement, en niet alleen aantrekkelijk om financiële redenen in de huidige roerige tijden. Huizenruil vindt plaats met gesloten beurzen. De enige kosten betreffen de (vlieg)reis, want ook autoruil is dikwijls inbegrepen, alsmede een bescheiden bedrag aan contributie dat momenteel 79 euro per jaar bedraagt.

,,Wat eng, vreemden in je huis, hoe durf je? Stel je voor dat ze er met je hele hebben en houden vandoor gaan. Of dat ze een rommeltje achter laten, dan ben je mooi klaar’’. Het zijn veel gehoorde reacties als we familie, vrienden en kennissen vertellen van onze reisplannen. ,,Dat geldt andersom ook’’, is het geijkte antwoord.

Wederzijds vertrouwen is essentieel, mensen met snode bedoelingen zijn we in al die jaren eigenlijk nog nooit tegen gekomen. Voor meer informatie: www.huizenruil.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen