Dark Mode On / Off

Inktvlek verwijderen

Inktvlek verwijderen

Inktvlek verwijderen een lastig klusje maar niet onmogelijk

Inktvlekken in de kleding of op de meubels zijn erg lastige vlekken. Een pen die in een jaszak zat of in de broek, en die is gebroken levert al snel heel vervelende vlekken op. Omdat inkt snel droogt maakt het niet veel uit of je er snel bij bent. Het kwaad is al geschied. Je kunt proberen om de vlek te verwijderen met terpentine of wasbenzine maar ook dat kan weer schade toebrengen, dus eerst op een klein stukje uitproberen.

Ook kun je de vlek te lijf gaan met citroensap als je daarna het kledingstuk of de stof maar goed schoon spoelt met schoon water. Inktvlekken kun je meestal op een veilige manier verwijderen met melk of karnemelk. Dan goed deppen met keukenpapier. Het vergt wat tijd omdat de vlek stukje bij beetje wordt opgenomen, maar de kans is groot dat alle moeite succes heeft.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.