Dark Mode On / Off

Istrie: een verrassend en bereikbaar alternatief

Wie dit jaar weer eens met de auto op vakantie wil, maar de standaardbestemmingen wil vermijden, hoeft niet ver te zoeken. Op nog geen 1300 km van Utrecht ligt Istrië. Eilanden, een turquoise zee, toprestaurants, een ongerepte kustlijn, groen binnenland; Istrië heeft het allemaal.

Geen massabestemming

Weer eens met de auto op vakantie gaan, kan dit jaar wel heel goed uitpakken. Want het hoeft helemaal geen bestemming te worden waar half Nederland al te vinden is. Maar het is wel fijn als het in een dag, of, op een relaxtere wijze, in twee dagen te bereiken is. Arriveren in een mediterraan klimaat, met vriendelijke mensen, veel geschiedenis, een ongerepte natuur, geweldige restaurants en een ruime keuze uit accommodaties in alle prijsklassen.

Zo’n bestemming is Istrië.

Geen massabestemming, maar de in het hoogseizoen toch wel drukke kust is in tien minuten verruild voor een groen binnenland, met uitgestrekte wijnvelden en op de heuveltoppen geplakte middeleeuwse burchtstadjes. Eilandhoppen, fietsen, grotten ontdekken, Venetië zien, een optreden in het amfitheater in Pula, wining & dining, duiken, snorkelen, luieren, wijnroutes rijden; kortom er valt heel wat te genieten in dit hartvormige schiereiland in het noorden van Kroatië.

Er is een grote keus uit campings, hotels in alle categorieën, boetiek hotels, privé accommodaties en (heel leuk) agro toerisme. Kijk voor meer informatie op www.istra.hr

Kroatische regio Istrië heeft meeste top campings


De belangrijkste redenen voor de populariteit van kamperen zijn het gevoel van vrijheid en de ‘terug naar de natuur’ ervaring. Istrië, de Kroatische regio met de meeste topcampings, een overweldigende natuur en uitstekend bereikbaar, komt hier volledig aan tegemoet.

Kroatië kent een lange traditie van kamperen en heeft dan ook een groot aantal campings. Opvallend aan het aanbod is dat deze campings uitzonderlijk goed gelegen zijn, te midden van de goed bewaarde natuur en aan zee. De Kroatische Camping Unie heeft een lijst samengesteld van 32 top campings. Deze campings zijn zonder uitzondering perfect gelegen, in de schaduw van mediterrane vegetatie, direct aan zee, goede sport- en recreatie mogelijkheden, winkel aanbod, faciliteiten voor kinderen, voorzieningen voor mindervaliden en natuurlijk uitstekend en schoon sanitair.

Uitstekende camping

De criteria om op de lijst te komen zijn duidelijk, campings moeten aan een van de volgende eisen voldoen: de camping moet de officiële Kroatische vier sterren categorie hebben, in de ANWB gids een cijfer van 8 of hoger hebben of in de Duitse ADAC voor het sanitair, voorzieningen en ligging tenminste drie sterren hebben.

Erg prettig is dat 19 van deze 32 top campings liggen in het voor Nederland uitstekend bereikbare Istrië. Istrië heeft dan ook een goede camping reputatie en elk jaar weten weer meer Nederlanders de weg naar dit Kroatische schiereiland te vinden. De gastvrijheid, de gastronomie, de authentieke mediterrane sfeer, ongerepte kustlijn en activiteiten die variëren van eilandhoppen tot grotten verkennen, wijnroutes rijden tot Venetië zien of het verkennen van een gedeelte van de honderden kilometers fietspaden, het is teveel voor één vakantie. Steeds meer Nederlanders verliezen hier hun hart en laten het niet bij een eenmalig bezoek.

  • Meer informatie op www.camping.hr
  • Algemene informatie over Istrië op www.istra.hr
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen