Dark Mode On / Off

Jezelf een mooi cadeau doen? Al eens aan de Volvo XC60 gedacht?

Al eens aan de Volvo XC60 gedacht

Het is altijd leuk om jezelf een mooi cadeau te geven. En een auto is behalve een feestje om te kopen, ook een zeer praktisch cadeau. Je hebt er misschien wel iedere dag plezier van. En als je een beetje goed voor de auto zorgt, ga je er vele jaren gebruik van kunnen maken. Alleen die prijs hè. Het is iets anders dan jezelf een nieuw paar schoenen cadeau doen. Gelukkig zegt niemand dat de nieuwe auto ook letterlijk nieuw moet zijn. Bovendien is een occasion vaak als nieuw, zeker als je een Volvo XC60 wilt kopen.

Een middelgrote SUV

Comfort van een auto is altijd belangrijk. En zeker nu je leeftijd boven de 50 is gekomen, is het voor het lijf wel zo prettig om lekker in de auto te kunnen zitten. Dat zit met de Volvo XC60 helemaal goed. Dit is een middelgrote SUV uit Zweden, die alweer toe is aan zijn tweede generatie. Dat ook auto’s die op leeftijd zijn een facelift krijgen, bleek in 2017. Toen werden het interieur en exterieur van de Volvo XC60 aangepakt.

Het gevolg is dat de auto er een stuk moderner uitziet. Ook kun je nu kiezen voor een hybride Volvo XC60 occasion.

Het gevoel van veiligheid

Volvo is natuurlijk een betrouwbaar merk. De auto’s staan bekend om hun veiligheid. De XC60 vormt daar zeker geen uitzondering op. In de EuroNCAP-crashtests, de Europese norm, is de maximale score van veiligheid behaald. Daarnaast heeft deze auto allerlei technische hulpmiddelen, zoals een waarschuwing als je ergens tegenaan dreigt te rijden, Driver Alert Control en Dynamic Stability. Niet alleen de bestuurder wordt beschermd, maar ook de inzittenden en de andere weggebruikers.

Benzine, diesel of elektrisch

De eerste generatie bestaat enkel uit benzine- en dieselmodellen. Vanaf 2017 is daar dus de hybride variant bij gekomen. Je kunt kiezen uit een vier-, vijf- of zescilinder motor. Daarnaast hebben veel modellen van de Volvo XC60 vierwielaandrijving. Daardoor heb je meer grip als het glad is of als je in een avontuurlijke bui besluit om offroad te gaan rijden.

De prijs van een occasion hangt af van verschillende factoren. Een nieuwer hybride model kost al gauw 40.000 euro. Oudere modellen van de eerste generatie zitten meestal tussen 10.000 en 20.000 euro. Je wist gelukkig al dat het een duur cadeau ging worden.

Waarom kiezen voor een occasion?

Ook 40.000 euro is nog een stuk goedkoper dan een nieuwe Volvo XC60. Het is namelijk een vrij dure auto, vanwege de uitstekende kwaliteit. En een SUV is logischerwijs duurder dan een kleine auto. De lagere prijs is één reden om voor een occasion te kiezen.

Daarnaast is de levertijd mooi meegenomen. Als je tegenwoordig een nieuwe auto koopt, moet je er niet gek van staan te kijken als je een jaar, of soms nog langer, moet wachten. Met een beetje geluk kun je van je occasion al na een week genieten. En dat is een cadeau op zich.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen