Dark Mode On / Off

Waarom kiezen voor een PVC vloer in huis?

Waarom kiezen voor een PVC vloer in huis

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe vloer komt de PVC vloer ongetwijfeld voorbij. Dit type vloer is de laatste jaren erg populair geworden. En dat is niet voor niets! PVC vloeren hebben namelijk veel voordelen. Je leest er meer over in het onderstaande artikel.

1. Onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Je reinigt het kunststof materiaal met een stofzuiger (met zacht opzetstuk) en een licht vochtige dweil. In de meeste gevallen heb je niet eens een schoonmaakmiddel nodig. Daarnaast heeft de vloersoort geen behandeling nodig om de frisse uitstraling te behouden.

2. Gaat lang mee

Een PVC vloer is sterk en krasbestendig. Hierdoor gaat het zelfs bij intensief gebruik lang mee. De vloer is een goede aankoop met het oog op de toekomst. Dit maakt het de investering meer dan waard.

3. Duurzame keuze

Door de lange levensduur is PVC ook een duurzame keuze. De vloer blijft jarenlang mooi en is niet snel aan vervanging toe. Bovendien is het materiaal goed recyclebaar wanneer je toch toe bent aan een nieuwe vloer.

4. Vochtbestendig

De vloersoort is vochtbestendig en daarom ideaal voor de keuken. Je hoeft je geen zorgen te maken over condensvorming of het morsen van vloeistof tijdens het koken. Door de vochtbestendige eigenschap zijn PVC vloeren zelfs geschikt voor de badkamer.

5. Geluiddempend

PVC is licht elastisch en zachter dan bijvoorbeeld laminaat. Hierdoor heeft de vloer een geluiddempende werking. Combineer het met de juiste ondervloer om optimaal te genieten van dit voordeel. Na het leggen heb je veel minder last van loopgeluiden en ander overlast. Daar doe je jouw (onder)buren ook een groot plezier mee.

6. Geschikt voor vloerverwarming

Nog meer goed nieuws: een PVC vloer is goed te combineren met vloerverwarming. De vloersoort kan de warmte goed geleiden. Het materiaal voelt van zichzelf al aangenaam warm aan, maar zorgt samen met vloerverwarming voor optimaal comfort in huis.

7. Makkelijk zelf leggen

Wist je dat PVC vloeren gemakkelijk zelf te monteren zijn? Met name de klik variant. Dit is erg vergelijkbaar met kliklaminaat. Als je het eenmaal onder de knie hebt, ligt de nieuwe vloer er zo in!

8. Te koop in veel stijlen

Er zijn PVC vloeren verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. PVC laminaat met een houtlook is erg populair. Maar ook met PVC tegels kun je een prachtige vloer creëren.

Sluit een PVC vloer goed aan op jouw wensen?

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen