Dark Mode On / Off

Kan ik een tatoeage laten verwijderen?

Kan ik een tatoeage laten verwijderen

Het laten zetten van een tatoeage kan in veel steden op zo ongeveer iedere straathoek. Maar wat nu als je na verloop van tijd spijt krijgt van de impuls om het logo van je voetbalclub te laten tatoeëren omdat ze in 1975 kampioen werden. Jaren later ziet die afbeelding er vaak een stuk minder flitsend uit dan toen je hem liet plaatsen. Ook kan het zijn dat je tatoeages hebt die zichtbaar zijn, zoals op je polsen of in je hals. Dit kan een belemmering vormen bij het solliciteren. Ook bij het daten kan het een afknapper zijn. En dan is er misschien nog de tatoeage van de geliefde die inmiddels je ex is. Kortom: er zijn verschillende redenen waarom iemand van een oude tattoo af wil.

Hoe gaat een tattoo verwijderen in zijn werk?

Wil je een tattoo verwijderen in Zwolle dan ben je aangewezen op een laserkliniek. Hier kun je een afspraak maken voor een intake. De afbeelding die je wilt laten weghalen wordt dan beoordeeld en er wordt een indicatie gegeven van het aantal behandelingen dat nodig is om de afbeelding weg te halen. Realiseer je dat het verwijderen met laser van een tatoeage een ‘noodgreep’ is. Het is niet zo dat het verwijderen een peulenschil is. Als je een tattoo laat zetten is het nog altijd heel belangrijk om hier goed over na te denken en je te realiseren dat je deze afbeelding in principe de rest van je leven met je meedraagt. Zeker tattoos die ‘in het zicht’ zitten zijn een risico. Want er kan na verwijderen altijd een vage plek achterblijven zodat altijd zichtbaar blijft waar de afbeelding zat.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het verwijderen van een kleine afbeelding die is gemaakt met lichte kleuren kan soms in één behandeling. Maar als er veel donkere kleuren zijn gebruikt dan neemt het tattoo verwijderen in Enschede zeker meer sessies in beslag. Sommige mensen kiezen er daarom voor om over een ongewenste tatoeage een nieuwe afbeelding te laten zetten. In sommige situaties is dat inderdaad een betere keuze. Als je de naam van en ex op je arm hebt staan dan kan daar in veel gevallen zonder problemen een neutrale afbeelding overheen worden gezet zodat de naam niet meer zichtbaar is. Kies je voor verwijderen dan moet je soms rekening houden met meerdere ritten naar de laserkliniek. Het is overigens vaak ook mogelijk om een lelijk geworden tatoeage te laten bijwerken.

Wat doet een laserkliniek nog meer?

Bij een laserkliniek kun je niet alleen terecht voor het laten weghalen van een tatoeage. Zij behandelen ook overbeharing bij zowel mannen als vrouwen. Door de huid te laseren kan de haargroei voor langere tijd worden geremd. Daarnaast kan laser helpen bij huidverbetering, bijvoorbeeld na een chirurgische ingreep of een verwonding. Soms wordt een dergelijke behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen