Dark Mode On / Off

Kies de juiste e-bike met de Keuzewijzer

Een e-bike koop je niet zomaar | Maak een proefrit en lees eerst Keuzewijzer

Drie organisaties, t.w. de Fietsersbond, BOVAG en het samenwerkingsverband Blijf Veilig Mobiel, hebben een Keuzewijzer samengesteld die de consument moet helpen om de juiste e-bike te kiezen. De e-bike vinden die echt goed bij je past, is een hele klus. Ieder e-bike is weer anders en elke toekomstige gebruiker heeft andere wensen. Het aanbod van e-bikes is enorm en de verschillen zijn groot. Het is voor de gebruiker dan ook belangrijk om tot een goede keus te komen.

Meer dan 1 miljoen e-bikes

Inmiddels rijden er in ons land meer dan 1 miljoen e-bikes ofwel elektrische fietsen rond. De 60-plussers zijn hierbij royaal vertegenwoordigd maar ook de jongere generatie heeft het gemak van de elektrische fiets ontdekt.

Oefening baart kunst

Een e-bike is wel even anders dan een gewone fiets. Het gewicht ligt aanmerkelijk hoger en voor aanschaf van een e-bike kan dan ook beter eerst een proefrit worden gemaakt. Neem niet te snel een beslissing en raadpleeg vooral de folder Keuzewijze die je kan helpen om de goede keus te maken.

Klik Hier om de Keuzewijze te raadplegen of bestel deze via info@blijfveiligmobiel.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen