Dark Mode On / Off

Zwolle, het wemelt van de monumenten en oude muren.

stadswandeling zwolle

De Overijsselse Hanzestad Zwolle heeft veel te bieden. Het wemelt in Zwolle van de monumenten en oude muren. Ondanks al deze monumenten en bebouwing is Zwolle in 2005 toch tot de groenste stad van Nederland gekozen en in 2006 heeft deze mooie plaats zelfs de Internationale Groencompetitie gewonnen. Zwolle is een levendige provinciehoofdstad met meer dan 110.000 inwoners. De stad biedt veel op het gebied van kunst en cultuur, van een grote stadsschouwburg tot een klein verteltheater, van een Stedelijk Museum tot een atelier aan huis.

Wie van winkelen houdt, is in Zwolle aan het goede adres. Grote winkelketens die afgewisseld worden met kleine speciaalzaken zorgen voor een gezellige sfeer. Voor de echte Bourgondiër heeft Zwolle een aantal toprestaurants binnen de stadsgrenzen, maar ook talloze bistro’s en eetcafés zijn er te vinden. Kortom: Zwolle heeft de faciliteiten van een grote stad, zonder dat de intimiteit verloren is gegaan.

Zwolle kent vele parken, wandelroutes en bossen. Ontdek met een stadswandelroute Zwolle tot in alle hoekjes.

Meer info: www.vvv-zwolle.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.