Dark Mode On / Off

Zwitserland met golf, wandelen, sport, vervoer en cultuur

wandelpaden in Zwitserland

Op de 60.000 km bewegwijzerde wandelpaden in Zwitserland kunnen geoefende en goed getrainde bergwandelaars zich heerlijk uitleven.

Wie een speels spelletje golf wil spelen kon tijdens de Vakantiebeurs terecht in het Zwitserlandhuis van het Zwitserse bureau voor toerisme. Met deze activiteit wilde het land de aandacht vestigen op deze sport als een sterk opkomende vorm van vakantiebesteding. Nog een sterke troef van Zwitserland betreft de gevarieerde mogelijkheden voor ontspannende wandelvakanties in voorjaar, zomer en nazomer.

Recent zijn in Zwitserland veel nieuwe golfbanen aangelegd of bestaande banen vergroot van negen naar achttien holes. De meeste golfhotels verstrekken aanzienlijke kortingen op de greenfees en voor de meest dichtbijgelegen banen. In de eerste dagen van september wordt in Crans Montana het prestigieuze Omega European Masters toernooi verspeeld. Op de Vakantiebeurs kunnen golfers hun talent bewijzen met een houten stick die er uitziet als een alpenhoorn. Zij mogen proberen het balletje over een groene helling te slaan in de voeten van een bergmarmot. Als de slag lukt, gaat het dier fluiten van genot ter bekroning van het succes.

60.000 km wandelpaden

Op de 60.000 km bewegwijzerde wandelpaden in Zwitserland kunnen geoefende en goed getrainde bergwandelaars zich heerlijk uitleven. Een bijzonder wandelproject is het thema Kulturwege Schweiz, een netwerk van cultuurhistorische lange afstandsroutes dat is bekroond met de Europese prijs voor duurzame en innovatieve toeristische projecten. Voorbeelden van die routes zijn de Jakob Pelgrimroute, de Romeinse Route en diverse oude handelsroutes. Maar ook voor de wat minder ervaren vakantiegangers die rond hun bestemming een kortere afstand prefereren zijn de mogelijkheden schier eindeloos.

Charlie Chaplin

Enkele activiteiten in 2012 werpen op de Vakantiebeurs al hun schaduw al vooruit. Bijvoorbeeld het eeuwfeest van de spectaculaire treinreis naar het op 3554 meter hoogte gelegen station van de Jungfraubahn, het hoogste treinstation in Europa. In Genève vindt de opening plaats van Chaplin’s World met als thema ‘Modern Times’ naar een van zijn laatste succesvolle films. Charlie Chaplin woonde lange tijd in Genève en ligt er ook begraven.