Dark Mode On / Off

Kledingmaat 40 is maat 46

Winkelende vrouw wordt gefopt met de vermelde kledingmaat.

Het tijdschrift The Economist maakt melding van het feit dat fabrikanten de vrouwen een beetje voor de gek houden. In Groot-Britannië worden de kledingmaten aangepast aan de wensen van de vrouw. Iedere vrouw ziet zichzelf nog graag in een maat kleding van jaren terug. De maat die nu in de kleding wordt weergegeven is eigenlijk een kleinere maat dan het eigenlijk zou moeten zijn.

Fabrikanten spreken van ‘mateninflatie’ en dat komt de onbewuste vrouw wel goed uit. Wanneer nu in een broek wordt aangegeven dat het maat 42 is, zou deze zelfde broek in 1970 de maat 46 hebben gehad. De vrouwen worden dus eigenlijk gefopt maar volgens de modeindustrie voelen vrouwen zich veel beter als ze nog in een kleinere maat passen.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.