Dark Mode On / Off

KlimClassic

Omloop van Zandvoort

KlimClassic | Het wielerevenement voor groot klimtalent door de Belgische Voerstreek en Ardennen.

Ieder jaar wordt op Hemelvaartsdag de KlimClassic georganiseerd.

Het parcours van de tocht bevindt zich in de Belgische Voerstreek en de Ardennen. De routes liggen tussen de 100 km en 160 km. Herkenbare wit/ rode bollen pijlen geven de routes aan.

In 1988 bracht Steven Rooks als eerste Nederlander het bolletjesshirt naar Parijs. Precies 20 jaar later tijdens de Jubileumeditie van 2008 waren we op zoek naar nieuwe bergkoning(in)nen. We hopen dat iedereen net zulke goede herinneringen aan de Belgische klimmen heeft als Steven Rooks. Als 22 jarige renner zette hij de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam.

De KlimClassic is een cyclo-toeristische tocht. Het is geen wedstrijd maar wel wordt individueel de tijd geregistreerd d.m.v. een bikechip. Naast de registratie van uw start-en finishtijd worden ook uw klimtijden geregistreerd op de Cte de la Redoute (max. 22%) en Les Waides (2.500 meter, max. 14%).

KlimClassic – Hemelvaartsdag

Meer info: Klik Hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen