Dark Mode On / Off

Koffie- of theevlek snel verwijderen

Koffie of theevlek verwijderen voor het uitdroogt

Koffie- of theevlekken verwijderen moet altijd snel plaatsvinden, het liefst voordat de vlek uitdroogt. Wanneer de vlek net is ontstaan dan helpt het om een theevlek te behandelen met lauwwarm water waarin een beetje citroensap ( of blanke azijn of ammonia) wordt toegevoegd. Probeer eerst even op een niet zichtbare plek uit!

Koffievlekken zijn meestal wel te verwijderen met alleen schoon water. Zit de vlek er al iets langer in wrijf deze dan eerst in met glycerine. Dat werkt oplossend. Wanneer je dit niet in huis hebt neem dan heet water waarin je een hoeveelheid keukenzout toevoegt. Aanbrengen op de vlek en een poosje goed laten intrekken. Na ongeveer een uur goed schoonvegen met een doek en nabehandelen met een natte doek.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen