Dark Mode On / Off

Konijn, leven en welzijn

Konijn moet elke dag vers water en hooi

Konijn moet elke dag vers water en hooi

Veel mensen schaffen voor hun kinderen een konijn aan als huisdier. Wat ze vaak niet weten is dat oppakken en knuffelen voor een konijn doodeng is. Wat eveneens vaak voorkomt, is dat konijnen veel te vroeg bij de moeder worden weggehaald om verkocht te worden. Dat resulteert in gezondheidsproblemen. Hun darmen zijn nog ingesteld op moedermelk. Gaat het de eerste weken wel goed dan kan het konijn nog ten prooi vallen aan myxomatose of de virusziekte VHS.
Een goed advies is om een konijn aan te schaffen dat minstens acht weken oud is of misschien nog beter, een volwassen konijn uit het asiel. Een konijn beweegt ook graag en wil dus elke dag graag een paar uur uit zijn hok. Ook een konijn heeft speelgoed nodig. Dat kan zijn een grote kartonnen koker of een doos met gaten om doorheen te rennen. Als deze in ieder geval niet worden opgegeten.

Het darmstelsel van een konijn is heel gevoelig. Hooi en elke dag vers water zijn heel belangrijk. Met een goed dieet en de juiste entingen kan een konijn wel 10 jaar oud worden.

De stichting Konijnenbelangen beijvert nuttige informatie te geven aan eigenaren.

Meer informatie over deze stichting op: www.konijnenbelangen.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.