Dark Mode On / Off

Lage instapfietsen en comfort fietsen

fiets en e-bike van het jaar 2011

Lage instapfiets of comfortfietsen hebben een lagere instap dan normaal.

Lage instap fiets Lintech

Bijna iedere fietsfabrikant heeft tegenwoordig wel fietsen in zijn collectie met een lagere instap dan normaal. Deze fietsen met meer ruimte om op te stappen zijn vooral voor ouderen met heup- en knieklachten erg aantrekkelijk. Ook veel moeders met kinderen hebben inmiddels de voordelen van zo’n fiets ontdekt. De lage instap fietsen zijn er in alle merken en uitvoeringen. De Lintech heeft een model met een extra lage instap. Fabrikant Veloring heeft de Paloma Easy Boarding, vrijwel gelijk aan de Lintech. Ook Halfords heeft de lage-instap fiets in zijn collectie, de Calvin Easy Boarding.

Comfortfietsen

De comfortfietsen hebben zowel een lagere instap én je zit lager op de fiets waardoor je met de voeten bij de grond kunt komen. De zithouding op een comfortfiets is ook anders dan normaal. De trappers zijn iets meer naar voren geplaatst waardoor de rug, polsen en de knieën minder worden belast dan bij normale fietsen.

De comfortfiets werd geïntroduceerd door fabrikant Van Raam. Het bekendste model is wel de Tavara. Fabrikant Meyra komt met de Sunny Comfort S van Nijland voor een iets lagere prijs. Voorts is er nog de Roam Easy, deze heeft en een lage instap en een iets naar achteren geplaatst zadel waardoor je heel gemakkelijk kunt opstappen. Deze fiets biedt ook veel comfort.

Bron: Fietsersbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen