Dark Mode On / Off

Last minute reizen

Last minute reizen | Vlak voor vertrek boeken levert voordelige vakantie op, van all inclusive hotelvakantie in Spanje of Turkije tot voordelige autovakantie in Nederland.

Last minute vakanties zijn reizen naar het buitenland die vlak voor vertrek worden geboekt. Meestal gaat het om vliegreizen naar zonnige bestemmingen die vanaf 6 weken van te voren worden besproken. Het idee van een last minute is dat u niets ver van te voren hoeft te plannen en nog op het laatste moment kunt beslissen om te vertrekken naar warme oorden.

Goedkope last minutes

Het grote voordeel daarvan is dat later boeken goedkoper is dan boeken in een periode waarin veel mensen hun vakantie vastleggen. Last minute vakanties zijn of heel goedkoop ingekocht door de reisorganisaties of ze zijn op het laatste moment goedkoper gemaakt. Dit laatste doen reisbureaus regelmatig om de reizen toch nog te verkopen als de datum van vertrek bijna is bereikt. Dit maakt dat er twee soorten last minute vakanties zijn: goedkope last minutes  naar populaire bestemmingen (groot ingekocht) en minder populaire vakanties (overgebleven).

Populaire last minute bestemmingen

Al jaren op rij is de top drie landen waar de meeste last minutes naartoe geboekt worden hetzelfde. Met stip op nummer één staat natuurlijk Spanje, het land waar Nederlanders dol op waren, zijn en blijven. De meest gewilde bestemmingen in Spanje liggen aan de Costa Brava en de Costa Blanca. Sinds de jaren tachtig is daar Griekenland met haar prachtige stranden en witgekalkte huisjes bijgekomen. De drukst bezochte Griekse eilanden zijn Kos en Kreta. In de jaren negentig kwam de nummer drie op als nieuwe vakantiebestemming: Turkije. Vooral Marmaris en Alanya zijn in dat land geliefd.

Last minutes & weer

Of er last minute vakanties worden geboekt worden, hangt sterk af van het weer in Nederland. In weken dat de zon in Nederland schijnt en de temperatuur tussen de 20°C en de 30°C ligt, worden er relatief weinig last minutes geboekt. Men zit dan net zo lief in een bungalow, hotel of op een camping ergens in Nederland.

Breekt er echter een periode van slecht weer aan in Nederland dan zijn de last minute vakanties niet aan te slepen. ANVR-directeur Frank Oostdam liet onlangs in het AD weten dat reisbureaus weer goede zaken doen zodra het in Nederland begint te regenen. De meeste Nederlanders die in zo’n periode vakantie hebben, willen niets liever dan zon in hun vrije dagen. Daarom beslissen ze dan om te vertrekken naar warme bestemmingen. Kortom: met een last minute hoeft u op vakantie nooit meer een Nederlandse krant te kopen en te hopen dat u zich kunt verkneukelen over de thuisblijvers die in de regen zitten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen