Dark Mode On / Off

Maak de stoep sneeuwvrij

veeg de sneeuw van de stoep af

Eigen stoepje ontdoen van sneeuw- en ijs voorkomt valpartijen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roept burgers op om de eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te maken. Vroeger was het in de meeste gemeenten een verplichting van de burger om ingeval van sneeuw- en ijs de eigen stoep schoon te maken.

Tegenwoordig bestaat deze bepaling uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet meer omdat de handhaving ervan te moeilijk uitvoerbaar is. Ook kan het zijn dat iemand afwezig is. Kijk ook even bij de oudere om de hoek of je zijn of haar stoepje erbij kunt doen.

Wanneer iemand op een gladde stoep komt te vallen en letsel oploopt, is de gemeente vrijwel nooit aansprakelijk.

En ook voor iedereen die vanwege de gladheid niet naar buiten durft, is een schone stoep toch ook een uitkomst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.