Recept voor het maken van je eigen gluhwein
Bij kerst hoort Glühwein. Dit kun je zelf heel goed bereiden. Wat heb je hiervoor nodig:
1 citroen
150 gram basterdsuiker
6 schijfjes citroen
6 kruidnagels
1/4 liter water
1 kaneelstokje
en natuurlijk een liter rode wijn
Om te beginnen steek je de kruidnagels in de citroen en doet deze dan in het water. Daarna het water met de citroen aan de kook brengen. Voeg het kaneelstokje toe en laat het geheel 45 minuten trekken. Daarna haal je de citroen uit het water en voegt de suiker en de wijn toe. Breng dit even weer bijna aan de kook en de Glühwein is klaar. Wanneer je een zoete rode wijn hebt gebruik je de citroen maar mocht je nu een beetje zure rode wijn hebben gebruik dan een sinaasappel.
Wanneer de nog hete Glühwein in hittebestendige glazen wordt geschonken doe je er een dun schijfje citroen bij.