Dark Mode On / Off

Malariapil wordt niet geslikt

Uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen en jet Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering blijkt dat ondanks een groeiend aantal reizigers naar malariagebieden het gebruik van malariapillen niet voldoende is.

Ongeveer 50 procent van de Nederlanders die een bezoek brengen aan een gebied waar malaria voorkomt, slikt geen pillen ter voorkoming van deze ziekte. Malaria wordt ernstig onderschat, de reiziger is zich er niet goed van bewust dat het oplopen van malaria de dood tot gevolg kan hebben.

Travel Clinic

Volgens de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam nemen veel reizigers de pillen wel mee maar nemen ze deze pas in als ze al ziek zijn geworden. Ook komt het veel voor dat reizigers zich door medereizigers van het nemen van de pillen laten afpraten omdat deze volgens hen veel bijwerkingen hebben of gevaarlijk zijn.

Wie een bezoek brengt aan een gebied waar malaria voorkomt en de ziekte oploopt kan, zonder dat er een juiste behandeling volgt, al na enkele dagen komen te overlijden.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen