Dark Mode On / Off

Malaga

overwinteren in malaga

Malaga | Mediterrane havenstad aan Costa del Sol in trek bij 50-plussers die overwinteren in Spanje.

De op één na grootste stad van Andalusië is Málaga met een inwonertal van meer dan 550.000. Deze mediterrane havenstad aan de toeristische Costa del Sol wordt omgeven door de ‘Heuvels van Axarquia’. Het mediterrane klimaat van de stad en van deze gelijknamige provincie Málaga trekt jaarlijks miljoenen vakantiegangers en ook is de stad vanwege zijn subtropisch klimaat erg populair bij mensen die hier overwinteren.

Last-minutes naar Malaga

Veel toeristen maken gebruik van een last-minute naar Malaga. Vliegmaatschappijen hanteren hiervoor aantrekkelijke tarieven. De zomers kunnen erg warm zijn maar voor Spaanse begrippen niet echt heet vanwege de overheersende zeebries Levante. Meestal schommelt de temperatuur in de zomermaanden rond de 30 graden. Zo’n twee weken per jaar waait de Terral over de stad, een soort föhnachtige wind, de temperaturen lopen dan op tot 40 graden of meer.

De havenstad Málaga is een belangrijke stopplaats voor de grote cruiseschepen die hun routes over de Middellandse Zee bevaren. Ook het nabijgelegen Torremolinos en het meer mondaine Marbella zijn grote toeristische trekpleisters. De kunstschilder Pablo Picasso werd in 1881 geboren in Málaga en sinds 2003 is in de stad het Picasso Museum. Het museum toont meer dan 200 werken zodat bezoekers een duidelijk beeld krijgen van deze wereldberoemde kunstschilder.

Moorse vestingcomplex Alcazaba

Aan de rand van de binnenstad is het Moorse vestingcomplex Alcazaba, in de 11e eeuw gebouwd op de resten van een Romeins bouwwerk. Ooit was dit het onderkomen van de vorsten van Granada in Málaga. In vroeger jaren zou dit complex mooier zijn geweest dan het huidige Alhambra in Granada. Boven de stad, op een heuvel, zie je de tweede Moorse vesting van Málaga welke in verbinding staat met het Alcazaba.

Kathedraal van Málaga

Een andere bezienswaardigheid is de Kathedraal in de oude stad, in het centrum van Málaga. De bouw van de kathedraal welke begon in de 16e eeuw duurde maar liefst 250 jaar. Hoewel in die tijd was besloten de kathedraal te voorzien van twee torens, is er maar één toren gebouwd omdat de bewoners van de streek niet langer extra belasting wilden betalen voor de totstandkoming.

Ga je stad uit dan tref je ten noorden en oosten van Málaga de prachtige heuvels genaamd Montes de Málaga. Het Parque Natural de Los Montes de Málaga met veel olijfbomen, kastanjebomen en aardbeienstruiken leent zich uitstekend voor flinke wandelingen. Vanuit Málaga kun je veel uitstapjes ondernemen bijvoorbeeld naar het 50 kilometer noordelijk gelegen Antequera of de toeristische plaatsen Nerja, Ronda en Marbella.

Bezienswaardigheden Málaga:

 • Alcázaba

Castillo de Gibralfaro (Het kasteel op de heuvel Gibralfaro)

 • Catedral de Málaga

Catedral de la Encarnación (Neoklassieke kathedraal)

 • De haven van de stad

Jardín de la Concepción (botanische tuin)

 • Kerk: Iglesia del Sagrario
 • Kerk: Iglesia Parroquil de Santiago

Palacio de los Condes de Buenavista (Kasteel van de Grafen)

 • Palacio Episcopal (Bisschopspaleis)
 • Plaza de Toros (Stierenvechtarena)

Musea:

 • Museo Picasso de Málaga

Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (Moderne Kunst Museum)Museo de Bellas Artes (Schone Kunsten Museum)Museo Municipal de Málaga (Stadsmuseum)

 • Museo Interactivo de la Música (MIMMA)
 • Museo de Artes y Tradiciones Populares (Museum van Populaire Tradities)
 • Museo Císter
 • Museo Catedralicio de Málaga
 • Museo Taurino Antonio Ordoñez
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen