Dark Mode On / Off

Mediorenwoning | Gebouwd op de toekomst

Mediorenwoning | Fantastisch wonen op middelbare leeftijd.

Wie nog lang niet toe is aan een seniorenwoning maar toch wel graag een passende woning wil, waar men ook op iets latere leeftijd nog lang zelfstandig kan blijven wonen, kan eens informatie gaan inwinnen over een mediorenwoning. Deze vorm van woningbouw is levensbestendig en is met name bedoelt voor de groep mensen van middelbare leeftijd.

De mediorenwoning voldoet aan alle eisen die gesteld worden door deze leeftijdscategorie. Vrijwel altijd gaat het om een ruime woning op een flink perceel grond. Dit ook al vanwege het feit dat de woning geen bovenverdieping heeft. Alles is op de begane grond waardoor traplopen niet meer nodig is. Overigens is een verdieping op de woning wel mogelijk, als de koper dit wenst.

Een mediorenwoning is ruim opgezet. Zo is ook vaak de garage iets groter dan normaal en zijn de deuren in de woning ook iets breder dan gewoonlijk. Een rolstoel zou er altijd doorheen kunnen. Hoewel vaak wordt gedacht dat iets oudere mensen liever geen tuinonderhoud meer hebben, is het wel zo dat een overgrote meerderheid toch wel graag een stukje eigen grond heeft waarmee niet teveel onderhoud op hen afkomt.

Veiligheid speelt bij de bouw van mediorenwoningen een grote rol. De Stichting Initiatieven Realistaie 55+ Woningbouw (SIR-55) heeft verschillende projecten lopen in ons land en hier kan men terecht voor alle informatie over reeds bestaande en nog te bouwen mediorenwoningen.(www.sir55.nl)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.