Dark Mode On / Off

Vader worden | Steeds meer 40-plussers

meer vaders boven de 40 jaar

Groot aantal geboren kinderen, heeft vader boven de dertig jaar.

Van de meer dan 184 duizend kinderen die geboren werden in 2010 had ruim 60 procent een vader die ouder was dan 30 jaar, in een toenemend aantal gevallen zelfs meer dan 35 jaar.

Eén op de zeven vaders had een leeftijd tussen de veertig en vijftig jaar. En ook werden er nog 50-plussers voor het eerst vader in 2010, namelijk 1 procent.

De gemiddelde leeftijd van mannen die voor de eerste vader werden was in 2010 gemiddeld 32,4 jaar oud.

De leeftijd van Nederlandse mannen die voor de eerste keer vader worden ligt ten opzichte van andere Europese landen iets hoger. Alleen in IJsland en Noorwegen is men nog iets ouder als men voor het eerst vader wordt.

Bron: CBS

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.