Dark Mode On / Off

Winterbanden

Wel of geen winterbanden | Noodzaak of hype.

De winter komt er weer aan en je staat voor de keus, wel of geen winterbanden.

Hieronder lees je waarom je juist wèl zou moeten kiezen voor winterbanden.

  • Winterbanden geven niet alleen betere grip op de weg bij gladheid door ijzel of sneeuw maar verminderen ook aquaplaning bij hevige regenval.
  • Zomerbanden slijten bij lage temperaturen sneller dan winterbanden.
  • Het misverstand bestaat dat winterbanden meer brandstof zouden verbruiken. De moderne winterband geeft echter geen aanleiding tot meer brandstofverbruik.
  • Ook SUV’s moeten, ondanks hun gewicht, worden uitgerust met winterbanden, juist omdat ze zwaarder zijn. Vierwielaandrijving alleen is niet genoeg bij winterse omstandigheden.

Bron: de Telegraaf (vrouw)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen