Dark Mode On / Off

Uitbouw of aanbouw | Check de vergunning

Uitbouw of aanbouw | Nieuwe wet vergunningen maakt vergunningsaanvraag eenvoudiger.

Een uitbouw in de vorm van een dakkapel, de aanbouw van een serre of een extra schuur op je eigen grond plaatsen? Eerder was het altijd nodig om voor allerlei aanbouw en uitbouw aan de woning vergunning aan te vragen bij de plaatselijke gemeente.

De regels voor het aanvragen, of juist niet aanvragen, van een vergunning zijn de laatste tijd heel veel versoepeld. Ook met betrekking tot een kapvergunning of sloopvergunning is het vaak niet meer nodig om een bezoek aan de gemeente te moeten brengen.

Sinds kort is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van kracht. Eén van de belangrijkste wijzigingen is dat nu zo’n 75 procent van alle aan- en uitbouw aan woningen, zonder vergunning is toegestaan.

Op de website www.omgevingsloket.nl kun je na het invoeren van je postcode en het beantwoorden van enkele simpele vragen heel snel zien of je verplicht wordt om alsnog een vergunning aan te vragen. Wel de juiste informatie geven want de website is gekoppeld aan de gegevens van het kadaster. Hier is precies bekend om welke woning het gaat en hoe de omgeving eruit ziet.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.