Dark Mode On / Off

Mieren

Mieren, nuttig maar ook vervelend

De mier die we het meest tegenkomen in huis en tuin is de wegmier. Ze leven ondergronds, onder stenen en soms in vermolmd hout. Ook mieren zijn nuttig omdat ze van alles opruimen. Eenmaal binnen kunnen ze echter heel vervelend zijn.

Houd zoetigheid buiten bereik van de mieren. De gewone inheemse mier komt in principe niet in huis. Komen ze toch binnen, schrik ze dan af door blad van lavendel, tijm, tomaat of varens te strooien. Ook houden ze niet van peper, koffiedik, kruidnagel en knoflookpoeder.

Een mier bouwt zijn nest ook graag in de isolatielaag in de spouw van een huis en kan van daaruit via kieren binnen komen.

Je kunt mieren vangen in een mierenval gemaakt van een glas waarin je een laagje dunne honing doet, ze kruipen in het glas en blijven er daarna vast inzitten.

Je kunt nesten ook overgieten met kokend water of de ingang dichtmaken.

Uiteraard alleen als er geen andere uitweg meer is.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen