Dark Mode On / Off

Museum Schokland, wandelen en fietsen

Wandel- en Fietsroute "Een voetafdruk in de Klei"

Wandel- en Fietsroute “Een voetafdruk in de Klei”

Rond het eiland is een Toeristische Recreatieve Archeologische Route uitgezet. De route bestaat uit een aantal informatiebakens en een beschrijving in een boekje. De route vertelt vooral over de vroege bewoners uit de Oudheid en unieke en goed bewaarde vondsten.

De route is geschikt voor fietsers en geoefende wandelaars (ca 12 km).

De routebeschrijving bevat tal van wetenswaardigheden over de archeologie en historie van Schokland. Het is te koop bij Museum Schokland voor € 6,50.

Heden ten dage is Schokland een uitstekend reisdoel voor liefhebbers van wandelen, archeologie, geologie, natuur, cultuurhistorie en de verbouw van Oud-Hollandse gewassen.

Museum Schokland ligt op de Middelbuurt, één van de drie laatste woonterpen. De binnen- en buitenexpositie geven een beeld van de geologie en archeologie van de Noordoostpolder, het ontstaan en vergaan van het eiland, het leven van de Schokkerbevolking en de drooglegging van de Noordoostpolder.

Het museum is gevestigd in een verzameling gebouwen rond het historische kerkje van de Middelbuurt. De gebouwen zijn kenmerkend voor het vroegere Zuiderzeegebied. Reeds vele bruidsparen hebben hun huwelijk in het kerkje laten voltrekken. Meer info: www.schokland.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.