Dark Mode On / Off

Nederlandse kust blijft in trek

Bijna 5 miljoen mensen brachten (korte) vakantie door aan Nederlandse kust.

De Nederlandse kust heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht op toeristen. In 2011 kwamen 1,75 miljoen buitenlanders naar onze kuststreek om hun vakantie door te brengen. Daarbij kwamen nog eens meer dan 3 miljoen Nederlanders wat het totaal aantal toeristen op bijna 5 miljoen brengt. Dat de komst van al deze vakantiegangers goed is voor onze economie blijkt uit de cijfers. Gezamenlijk gaf men zo’n 1 miljard euro uit.

Kust populair bij Duitsers en Belgen

Onze kuststreek is nog altijd erg in trek bij onze buren. Bijna 1.5 miljoen Duitsers en ongeveer 250.000 Belgen brachten een vakantie door aan onze kust.

De cijfers zijn bekend gemaakt door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen