Dark Mode On / Off

Nespresso-cupjes, Senseo of snelfilterkoffie

Nespresso cupjes weer inleveren

Koffiedrinken | Blijft het snelfilter, Senseo, Tassimo of toch de Nespresso-capsules

Hoewel nog een groot aantal mensen nooit geen koffie drinkt zijn Nederlanders toch verreweg de grootste koffiedrinkers ter wereld. Was in vroeger tijden de koffiemolen een onmisbaar product in de keuken, tegenwoordig heeft bijna ieder huishouden wel een Senseo apparaat op het aanrecht staan. De laatste trend in de koffie-wereld is de Tassimo. Deze multimachine, verkrijgbaar tussen de 50 en 90 euro, kan zowel chocolademelk, koffie als thee zetten. Ook deze machine werkt met een soort pads. De redactie van De Telegraaf heeft de Tassimo getest en de resultaten vielen niet tegen. Men had een goed oordeel over de Milka chocolademelk en ook de vrij dure kant-en-klare Velours noir cappucino viel erg in de smaak. Voor deze cappucino moet je dan wel 61 cent per kopje neertellen, het dubbele in vergelijking met de gewone koffiepods. Ook de Twinings Earl Grey thee werd positief gewaardeerd.

Nespresso-machine en Nespresso-cupjes

De voorganger van de Tassimo zijn de Nespresso-machines. Ondanks dat deze vrij duur in aanschaf zijn, kom je ze in steeds meer huishoudens tegen. De Nespresso-machine werkt met de bekende Nespresso-cupjes. Alle jaren had Nespresso het patent op de cupjes maar sinds kort mogen ook andere leveranciers cupjes verkopen die in de Nespresso-machine passen. De cupjes van Nespresso zijn duur maar geven over het algemeen wel de lekkerste koffie. Toch heeft Nespresso geduchte concurrentie gekregen van Lidl, Douwe Egberts en ondermeer Kruidvat. De cupjes die men hier kan kopen zijn vaak tot wel twee keer goedkoper dan de Nespresso-cupjes.

De beste smaak met Nespresso capsules

De smaak van de Nespresso-capsules is veruit het lekkerst. De directie van Nespresso geeft aan dat bij de inkoop van koffiebonen kwaliteit voorop staat. Daarnaast werkt men samen met een aantal organisaties op het gebied van milieu- en natuurbehoud. Ook worden arbeidsomstandigheden en goede voorzieningen voor de koffieboeren gecreëerd. Dit alles is mede de oorzaak van de vrij prijzige Nespresso-capsules.

Lege capsules inleveren

Nespresso-capsules zijn via internet te bestellen. Hierbij kan men een speciale afvalzak gratis meebestellen. De lege capsules kunnen hierin en een volle zak kan men mee teruggeven aan de koerier. De Nespresso-capsules zijn gemaakt van aluminium en oneindig recyclebaar. De keus is aan de consument. De duurdere maar goede Nespresso of men gaat de goedkopere varianten uitproberen. Hoe dan ook, voor velen begint de dag pas goed met koffie.

Bron: De Telegraaf
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.