Dark Mode On / Off
Nordic walking

Nordic walking is het laatste jaar flink in populariteit toegenomen.

Je kunt Nordic Walking beschouwen als wandelen met extra ondersteuning of zien als een goede training voor het hele lichaam. De techniek is gemakkelijk te leren en er zijn tientallen routes in het hele land. Ook komen er steeds meer evenementen, speciaal gericht op Nordic Walkers.

De oorsprong van Nordic Walking ligt eigenlijk bij twee bronnen. Herders en pelgrims lopen al eeuwenlang met één of twee stokken om gemakkelijker te wandelen in moeilijk terrein. Een andere oorsprong is te vinden in Finland waar Finse langlaufers tijdens de zomertraining altijd al hun langlaufstokken gebruiken tijdens hardlopen en sprongvormen om zo ook het bovenlichaam in de zomer te ontwikkelen.

Wanneer de Nordic Walking-techniek op de juiste manier wordt uitgevoerd gebruik je 90% van je spieren. In vergelijking met gewoon wandelen stijgt het energie- en zuurstofgebruik 20 tot 40% en verbruik je dus veel meer calorieën.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen