Dark Mode On / Off

Nordic Walking, niet harder gaan lopen

nordic walking is geen hardlopen

Nordic Walking | Maak er geen hardloopwedstrijd van.

Tijdens het Nordic Walken is het niet de bedoeling dat je ook harder gaat lopen dan je anders doet. Die neiging heb je misschien wel snel doordat je met stokken loopt maar toch is het beter om met de stokken gewoon te lopen. Door het gebruik van de stokken worden de knieën wel ontlast maar de nek- en schouderspieren worden juist meer belast.

Het hoeft niet maar het zou kunnen voorkomen dat je hierdoor last van je nek krijgt. Wanneer je denkt met de stokken ook harder te kunnen gaan lopen dan draait je bovenlichaam eigenlijk onder je nek door wat klachten zou kunnen geven. Het is daarom altijd raadzaam om, voordat je met Nordic Walking begint eerst eens enkele lessen te nemen bij een bevoegd instructeur. Dan leer je in elk geval de juiste techniek die je moet toepassen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen