Dark Mode On / Off

Nordic Walking voor een goede conditie

Nordic Walking voor een goede conditie

Nordic Walking | Ook goed om de bloeddruk op peil te brengen

Omdat 65-plussers steeds actiever worden is het niet vreemd dat Nordic Walking ook zeker bij deze groep aanslaat. Nordic Walking is namelijk geschikt voor jong én oud. Deze wandelsport is goed geschikt voor mensen met of zonder beperkingen, voor mensen die weinig bewegen of toch juist een goede lichamelijke conditie hebben.

Lichaamsbeweging heeft een positief effect op de lichamelijke klachten waar je op hogere leeftijd mee te maken kunt krijgen. Beweging is onder andere goed voor de gewrichten die slijtage gaan vertonen. Het zorgt onder andere voor voeding van het kraakbeen en houdt de gewrichten soepel.

Verder is Nordic Walking is ook goed tegen een hoge bloeddruk. Door het gebruik van de speciale stokken train je zeker 90% van al je spieren. Hoe meer spieren actief zijn, hoe meer bloedvaten gebruikt worden waardoor de bloeddruk kan dalen. Ook voor een diabeet is Nordic Walking een heel geschikte vorm van lichaamsbeweging. Dagelijkse beweging kan eraan bijdragen dat de bloedsuikerspiegel blijvend wordt verlaagd.

Bron en meer info: www.nordicwalking.net

Aanbevolen artikelen