Dark Mode On / Off

NS-wandeling Gooise Lusthoven

NS-wandeling Gooise Lusthoven

Een rondwandeling over de ’s-Gravelandse buitenplaatsen, waar tegen het einde van de 17e eeuw rijke Amsterdamse kooplieden neerstreken.

Een rondwandeling over de ’s-Gravelandse buitenplaatsen, waar tegen het einde van de 17e eeuw rijke Amsterdamse kooplieden neerstreken.De toenmalige woeste gronden werden ingericht als ware lustoorden. Men liet er imposante landhuizen bouwen die dienstdeden als zomerverblijf voor de voorname families. Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied.
Via de naaldbossen van het Spanderswoud keert u terug naar station Bussum Zuid.

Deze wandeling is bijzonder vanwege:
– Buitenplaatsen en landgoederen
– Slingerpaden en waterpartijen
– Bezoekerscentrum
Lengte: 13 of 18 km
Beginstation: Bussum Zuid
Eindstation: Bussum Zuid
LAW: Trekvogelpad

Routebeschrijving en routekaart:
U kunt de routebeschrijving én de routekaart downloaden en uitprinten op de website van NS. Daarin vindt u ook informatie over de horecagelegenheden onderweg en eventuele busaansluitingen tussen wandeltocht en station.

bron: ns wandelingen
De routebeschrijving is eveneens verkrijgbaar op de stations Naarden-Bussum, Hilversum, Weesp, Utrecht Centraal én bij Hotel Bastion, Struikheiweg 3, 1406 TK Bussum.
Bron: NS
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen