Dark Mode On / Off

Oirschot – wandelen door Brabant

wandelen door Brabant

Gemeente Oirschot heeft een netwerk op basis van knooppunten uitgezet voor wandelaars.

De gemeente Oirschot heeft een netwerk op basis van knooppunten uitgezet voor wandelaars. U kunt zelf de route en het aantal kilometers vooraf bepalen. Het netwerk biedt u de mogelijkheid om een tocht te kiezen die naadloos aansluit bij uw persoonlijke wensen. Iedere wandelaar verschilt immers van de ander. Het netwerk bestaat uit 180 kilometer aan paden en wandelvriendelijke wegen die kriskras door het buitengebied van de gemeente Oirschot lopen.

Routekaart

De routekaart geeft precies aan waar de routes zich bevinden, terwijl de kruispunten in het veld gemarkeerd zijn met herkenningspalen (groen-geel). Zo kunt u gemakkelijk zelf een eigen tocht uitzetten: een kort ommetje voor de zondagmiddagwandelaar of een lange tocht voor de geoefende loper. Met behulp van de kaart kunt u de route onderweg verkorten. Daarnaast staat de bewegwijzering in twee richtingen aangegeven.

Wandelgids

In de bijbehorende wandelgids worden de bezienswaardigheden onderweg uitgebreid beschreven. Deze zijn onderverdeeld in vier categorieën; geschiedenis & cultuur, boerenleven, bos & veld en beken & vennen. In de gids wordt verwezen naar de Kapel van de Heilige Eik, de ’wandelende’ toren van Oostelbeers en natuurgebieden als de Landschotse Heide en de Mortelen. Op deze manier komt het landschap tot leven. Er zijn ook zeven themaroutes in de wandelgids opgenomen voor degenen die enige zekerheid willen met betrekking tot de lengte van de tocht of het karakter ervan. Voorbeelden hiervan zijn de Lenteroute en de Struikroverroute.

Waar verkrijgbaar?

De plattegrond en de bijbehorende wandelgids zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Zuidoost-Brabant.

Bron:2.holland.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen