Dark Mode On / Off

Ommen – toeristische trekpleister

Ommen biedt talloze campings aan de Vecht.

Ommen maakt deel uit van het Overijssels Vechtdal en is door het ministerie van LNV aangemerkt als Waardevol Cultuur Landschap. Eenderde van het oppervlak is beschermd natuurgebied, bestaande uit heidevelden, vennetjes en zandverstuivingen. Per fiets of te voet kan men de Lemelerberg, Besthemerberg of Archemerberg beklimmen.

Ommen is gelegen aan de Vecht en hier vindt men dan ook de talloze campings. In de zomermaanden staat het dorp bol van toeristen en dat zorgt dan ook altijd voor opstoppingen. Ommen heeft een veelheid aan winkels, dankzij al deze toeristen. De omgeving van Ommen, met plaatsen als Hellendoorn en Nijverdal is zeker de moeite waard. De VVV beschikt over een groot aantal fiets en wandelroutes. In de wintermaanden trekken de talrijke bungalows in Ommen en omgeving veel gasten.

Een erg leuk dorp aan de traag stromende Vecht met zijn vele plezierbootjes.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.