Dark Mode On / Off

Onze rookworst

De rookworst blijft altijd gewild

En alles wat je daar nog niet over weet.
In een Nederlands gezin worden gemiddeld per jaar 10 rookworsten gegeten.
Per jaar dus enkele miljoenen worsten.

Wie kent niet de bekende Hema rookworst. Heerlijk op een koude dag een halve warme worst. En wat is stamppot zonder rookworst?
Waar de Hema worst gemaakt wordt willen ze bij de Hema niet kwijt maar bronnen vermelden dat deze van de bekende Zwan fabriek komt.

In de fabriek van Unox worden 7500 rookworsten per uur gemaakt. Het produceren van een rookworst van Unox duurt twee uur, het maken van een ambachtelijke rookworst (ook die van Unox) kost 12 tot 13 uur.

In het Guiness book of Records staat de langste rookworst vermeld 216 meter en 36 centimeter (1996).
Er werkten ooit 7000 man bij Unox, nu nog maar 500 terwijl de poductie hoger is.

Kijk eens op  Klik Hier  je komt dan op de site van het Worstgeno(o)tschap, en gezelschap uit Deventer, zij proeft en promoot sinds 1995 de Hema rookworst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.