Dark Mode On / Off

Oplossing voor een nare knoflookadem

knoflook geeft hinderlijke geur

Nare geur van knoflook kan hinderlijk zijn

Een teentje knoflook is in sommige gerechten de grote smaakmaker. Knoflook bevat de stof allyl methyl sulfide (AMS) welke echter de oorzaak is voor de nare knoflookadem die je eraan over houdt.

Om te voorkomen of om in elk geval deze lucht drastisch te verminderen, moet je 200 milliliter melk drinken. Het liefst volle melk en tijdens de maaltijd maar achteraf helpt het ook nog aardig goed. Heb je geen volle melk dan helpt magere melk ook om weer met een frisse adem voor de dag te komen.

Een onderzoek aan de Ohio State University (VS) toont aan dat de aanwezige hoeveelheid AMS in je adem met 50 procent wordt teruggebracht door melk.

Overigens wordt ook beweert dat de geur wordt tegengegaan door het kauwen van peterselie.  Bron: Faqt
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.