Dark Mode On / Off

Zout eten veroorzaakt veel doden

We gebruiken nog altijd teveel zout

Veel mensen gebruiken teveel zout in hun eten. Door het gebruik van teveel zout overlijden volgens de Universiteit van Wageningen jaarlijks 5000 mensen.
De Gezondheidsraad schrijft voor dat een mens dagelijks als norm 6 gram zout mag nemen. Gemiddeld genomen neemt de consument echter 10 tot 12 gram zout per dag tot zich. Als gevolg hiervan is de kans op hart- en herseninfarcten aanzienlijk hoger; jaarlijks zouden er rond de 5100 mensen overlijden door bovenmatig zoutgebruik.

Probleem is met name dat de consument het zoutgebruik niet kan minderen. In veel producten die wij nuttigen zit af-fabriek al veel te veel zout. De Consumentenbond is daarom van mening dat de producenten minder zout moeten toevoegen aan hun produkten. Ook moet het zoutgehalte verplicht vermeld gaan worden op de verpakking.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.