Dark Mode On / Off

Oververhitte accu elektrische fiets kan in brand raken

oververhitting accu e-bike

Wanneer de accu van een elektrische fiets niet op de juiste manier wordt opgeladen kan deze in brand vliegen. De laatste paar maanden zijn al enkele meldingen geweest van in brand geraakte accu’s van de elektrische fiets.

Hoe voorkom je dat een accu in brand vliegt?

Een accu moet op kamertemperatuur zijn voordat deze wordt opgeladen. De beste temperatuur is 18 a 20 graden. Wanneer de accu te koud of te warm is zal deze niet opladen. Leg de oplader op een droge plek neer en leg er vooral niets bovenop. De lader moet zichzelf kunnen koelen met lucht. In ongeveer 5 a 6 uur kun je de accu geheel opladen.

Wanneer de accu niet is aangesloten aan de oplader moet je de stekker niet in het stopcontact laten zitten. De oplader wordt dan veel te heet.

Het lampje van de lader moet pas groen gaan branden als een lege accu volledig vol is. Gaat deze al direct bij het aansluiten, terwijl de accu leeg is groen branden, dan is vermoedelijk de accu of de oplader stuk.

Plaats een rook / brandmelder in de buurt van de oplader cq accu.

Mocht zich rookontwikkeling of brand voordoen, dan wordt je op tijd gewaarschuwd.

Bron: ebike4all.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.