Dark Mode On / Off

Overwaarde niet langer naar erfgenamen

Hypotheek aanvragen

Erfgenamen | Veel ouderen hebben zelf de overwaarde hard nodig.

Uit verschillende onderzoeken van de Aegon en de Postbank komt naar voren dat steeds meer ouderen die een koopwoning bezitten, de overwaarde van hun woning gaan aanwenden om er leuke dingen mee te doen. Was het vroeger zo dat de overwaarde van een woning later bij de erfgenamen terecht kwam, tegenwoordig besteden de babyboomers, geboren na 1945, de overwaarde voor een vakantiehuis of om verre reizen te gaan maken.

Ook de Vereniging Eigen Huis (VEH) en de ouderenbond Unie KBO komen tot dezelfde conclusie. De Vereniging Eigen Huis organiseert regelmatig informatieavonden ” Eigen huis en overwaarde waar de opkomst zeer groot is. De 55-plussers die al een reserve hebben, willen dit niet op voorhand gebruiken voor extra zorg. Betalen voor zorg wil men pas op het moment dat dit nodig is.

De Unie KBO laat wel weten dat lang niet alle ouderen een zo riant uitzicht op de toekomst hebben. Er zijn ook steeds meer ouderen die het alleen met hun AOW moeten doen en dan zijn er ook nog vele allochtone senioren die het moeten doen met een halve AOW. De overheid zou graag zien dat ouderen die een overwaarde in de woning hebben zitten deze zouden gaan gebruiken om het huis aan te passen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.