Dark Mode On / Off

Spaardeposito is in trek

Spaardeposito is in trek

Spaardeposito | Hogere spaarrente dan op gewone spaarrekening

Uit cijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat er een aantal jaren terug zo’n € 40 miljoen is overgeboekt van de spaarrekeningen naar een spaardeposito’s. Spaardeposito’s gaven tot een paar jaar terug een hogere rente dan de gewone spaarrekening. Mensen die het geld niet direct nodig hadden kozen dan ook massaal voor een deposito.

Spaargeld op een deposito kan worden vastgezet voor minimaal een jaar en de rente hierop kan al snel oplopen tot 4 procent per jaar. Tot een bedrag van € 100.000 kan veilig worden gespaard op een deposito-rekening, mits de bank een vergunning heeft van De Nederlandsche Bank.

Wil je weten welke banken een vergunning hebben, kijk dan op de website van www.dnb.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen