Dark Mode On / Off

Pensioen en bijverdienen

Bijverdienen naast de AOW

Hoewel je als je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebt een AOW-uitkering ontvangt, is het niet verboden om iets te gaan bijverdienen of om af en toe betaalde klussen te doen.

Dat kan zelfs extra gunstig uitpakken: omdat je als AOW-er in een lager belastingtarief valt, hou je van hetzelfde bruto-inkomen netto meer over. Ook hoef je geen werkloosheidspremie meer te betalen (je hebt ook geen recht meer op een werkloosheidsuitkering) en geen pensioenpremie.

Werk je (vrijwel) fulltime door, dan kun je bij sommige pensioenfondsen ook kiezen om het pensioen pas later in te laten gaan. Je krijgt dan een hoger pensioen.

Werk je niet betaald? Met je vrije tijd en je ervaring ben je ook graag gezien bij tal van vrijwilligersorganisaties. Jouw pensioen wordt er niet door gekort!

bron: Nibud

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen