Dark Mode On / Off

Pincode | Creditcard

Pincode is nodig bij gebruik creditcard

Pincode is nodig bij gebruik creditcard

Bij de aanschaf van de creditcard komt na enkele dagen een briefje met daarin de bijbehorende pincode. Het briefje verdwijnt in de administratie want deze heb je toch niet nodig, denk je. De creditcard wordt meestal gebruikt om er af en toe eens een aankoop via internet mee te betalen of om tijdens de vakantie de hotelrekening mee te voldoen. De kaart wordt door de lezer gehaald, je zet je handtekening en klaar is het. Zo was het tot dusver. Daarin is verandering gekomen.

Veel creditcardhouders krijgen er mee te maken dat ze ook de bijbehorende pincode moeten intoetsen. De meeste creditcards bevatten al een chip en ben je nog in het bezit van een ouder exemplaar dan zal de volgende evenwel ook een chip bevatten. Het gaat hier om een nieuwe betaalstandaard die wereldwijd wordt ingevoerd.

Heeft b.v.het hotel of het autoverhuurbedrijf al een terminal die is omgebouwd voor betaling met pincode, dan moet je ook de pincode invoeren. Denk er tijdig aan wanneer je de creditcard wilt gaan gebruiken dat je mogelijk een pincode nodig hebt. Weet je de code niet meer vraag dan op tijd een nieuwe code aan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen