Dark Mode On / Off

Wat wil je nog doen na je pensioen?

AOW naar het buitenland

Pensioen | Is voortijdig bijverzekeren nodig?

Je nadert de pensioengerechtigde leeftijd van 65 en dan is het afwachten hoe het uitpakt met het inkomen. Volgens veel verhalen die de ronde doen en zeker als je de berekeningen van verzekeraars onder ogen krijgt, dan kom je misschien wel nooit aan de voorgespiegelde 70% van je laatst verdiende inkomen. Dus dan maar beter op tijd bijverzekeren, zul je zeggen.

Vraag is of dat echt nodig is. Duik voordat je een verzekering afsluit eerst eens in de papieren en schrijf eens op wat je na je 65e kwijt bent aan vaste lasten en wat je beslist wel wilt blijven doen of juist wilt gaan doen. Vaak hebben ouderen ook minder hoge uitgaven. Mensen met een hypotheek hebben deze in veel gevallen afbetaald en als je niet meer werkt hoef je daar ook geen uitgaven meer voor te reserveren. Denk aan autokosten of fiets cq fietskleding etc.

Mogelijk ben je al op tijd begonnen met wat opzij te leggen en zit er ook nog iets in een oude sok. Maak een lijstje met de verwachte uitgaven voor je een verzekering afsluit. De premie van een dergelijke verzekering kan ook op een spaarrekening worden gezet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen