Dark Mode On / Off

Recht op vergeten of slapend geld

veel geld op slapende rekeningen

Honderden miljoenen euro’s op slapende rekeningen

Banken en verzekeraars hebben honderden miljoenen in kas zitten die eigenlijk toebehoren aan consumenten of aan de erfgenamen van overleden familieleden. Vaak weten erfgenamen niet dat Opa ook nog rekeningen had geopend voor zijn kleinkinderen en daarop geld had gespaard. Of, misschien had een oom of tante die geen kinderen had ook wel rekeningen waar anderen niet van op de hoogte zijn.

De banken en verzekeraars zijn niet verplicht om de begunstigde(n) van een tegoed op te sporen. Wanneer nabestaanden niet zelf op zoek gaan dan blijft het geld zolang op de rekeningen staan. Let op: wanneer de laatste transactie op een rekening 20 jaar is geleden dan vervalt het recht op het tegoed, en mag de bank of verzekeraar het houden.

De Stichting Verdwenen Geld kan consumenten helpen om slapende rekeningen op te sporen. Ook wanneer je van mening bent dat je bij navraag bij banken of verzekeraars niet op de juiste wijze wordt geholpen, kan de stichting je terzijde staan. Meer info: www.verdwenengeld.nl

Aanbevolen artikelen