Dark Mode On / Off

Roken en huidveroudering

roken, ook slecht voor de huis

Stoppen met roken ook goed voor de gezondheid van de huid.

Een fabrikant van nicotinepleisters deed een onderzoek onder 525 (ex) rokers naar hun reden om te stoppen met roken. Meer dan 85% stopte vanwege het gevaar voor de gezondheid. Door te stoppen met roken verbeterde de algehele gezondheidstoestand van het lichaam en dat is ook weer goed voor de gezondheid van de huid. Zelfs 45% van de vrouwen gaf aan na het stoppen een mooiere huid te hebben gekregen.

Omdat roken de bloedvaten vernauwt en de bloedcirculatie in de haarvaten verminderdt ontstaat een tekort aan zuurstof en belangrijke voedingsstoffen in de huid. Hierdoor kan de huid zich niet voldoende herstellen. Door te stoppen met roken krijgt de huid weer meer zuurstof en functioneren de haarvaten beter.

Iemand die al lang rookt loopt kans op een huid die er wel 10 tot 20 jaar ouder uit ziet. Er zijn rokers die op hun veertigste al heel veel rimpels in het gezicht hebben die zijn ontstaan dankzij het roken. Wanneer men stopt met roken kan de huid zich nog enigszins herstellen en wordt verdere schade voorkomen.

Aanbevolen artikelen