Dark Mode On / Off

Rugleuning achterover in vliegtuig leidt tot veel irritatie

Uit een onderzoek gehouden door de internationale reiszoekmachine Skyscanner blijkt dat meer dan 90 procent van de passagiers zich vreselijk ergert als de passagier die voor hen zit, de rugleuning achterover zet. Vaak gaat dit ook nog onaangekondigd en klapt de rugleuning ineens naar achteren waardoor de ruimte tot een minimum wordt beperkt. De meeste passagiers hopen dat er snel een verbod komt op het achterover zetten van de rugleuning. Hooguit zou dit toegelaten mogen worden op langere vluchten en dan nog maar op bepaalde tijden.

Pas op voor hete dranken

Niet zelden loopt een passagier lichte verwondingen op door het plots achterover schieten van een rugleuning. Mogelijk is net het tafeltje uitgeklapt en staat er een kop hete koffie of thee op het blad. Ook het cabinepersoneel maakt vaak mee dat passagiers onderling ruzie krijgen over het laten zakken van de rugleuning. Maar liefst 60 procent van de 900 ondervraagden van het personeel geeft aan regelmatig mee te maken dat passagiers een flinke woordenwisseling krijgen tijdens de vlucht.

Velen van hen zijn er dan ook voorstander van dat de rugleuning van de stoelen zoveel mogelijk rechtop moeten blijven. Het onderzoek werd gehouden onder 1000 passagiers.

Bron: Skyscanner

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.