Dark Mode On / Off

Schiedam – Fietsroute Brandersstad

Fietsen vergt enige voorbereiding bij warm weer

Brandersstad Schiedam | Langs molens, het jeneververleden, Scandinavische huizen en veel natuur.

Schiedam staat wereldwijd bekend om haar jenever. Op het hoogtepunt in 1880 waren er 392 branderijen. Uit de gestookte moutwijn werd jenever gedistilleerd. Schiedam telt nu nog altijd vijf distilleerderijen.

Het stadssilhouet wordt nog steeds bepaald door de vijf reusachtige molens die graan maalden voor de talloze branderijen. Er resteren ook nog veel binnenvaartschepen die nu zijn omgebouwd tot woonboten. Met de Brandersstad Fietsroute kom je langs molens, het jeneververleden, Scandinavische huizen en veel natuur.

Na de oude Stad biedt de Maasboulevard een weids uitzicht over de wereldhaven en de Nieuwe Maas. Tijdens de fietstocht ga je zien dat Schiedam een opvallend groene stad is. De (bewegwijzerde) route gaat door stadsparken, volkstuinen, groenstroken en langs de rand van Midden-Delfland. In totaal is de route ongeveer 22 kilometer lang.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen