Dark Mode On / Off

Schooiertocht Land van Wijk en Wouden

alles over fietsen in Nederland

Schooiertocht per fiets voert langs koeien en schapen, langs boerderijen en door polders.

De boer op voor je natje en je droogje
Het noordelijkste deel van het Groene Hart heet het Land van Wijk en Wouden. Het is een prachtig agrarisch gebied, dat zich met de fiets makkelijk laat ontdekken. Deze door Groepswijzer.nl ontwikkelde schooiertocht per fiets voert langs koeien en schapen, langs boerderijen en door polders.Maar deze fietstocht heeft een doel. De groep schooiert een voortreffelijke maaltijd bijeen, die geheel bestaat uit streekproducten. Bij de bakker streekbrood, bij de slager grillworst en heerlijke prijswinnenden boerenkazen bij een tweetal boeren en ga zo maar door. Aangekomen op de lunchlocatie staat de tafel feestelijk gedekt waarna men zich tegoed kan doen aan de meegebrachte waren. De maaltijd wordt afgesloten met een heerlijk ambachtelijk gemaakt streekijsje.

De Schooiertocht duurt ongeveer 4 uur. Het arrangement is vooralsnog alleen te boeken voor groepen vanaf 10 personen. Aan een individuele variant, evenals groepsedities voor Kaag en Braassem, de Bollenstreek en andere delen van het Groene Hart wordt gewerkt. Deze ontwikkeling van de Schooiertocht is een onderdeel van het project Arrangementenmolen.nl en wordt ondersteund door de Provincie Zuid-Holland.

Meer informatie op www.schooiertocht.nl of www.groepswijzer.nl
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen