Dark Mode On / Off

Schoonmaaktips voor het hele jaar

schoonmaaktips

Schoonmaaktips helpen het huis een goede beurt te geven

Het is weer tijd voor de grote schoonmaak! Het is waarschijnlijk niet het allerleukste klusje dat je kan bedenken, daarom is het handig om planmatig te werk te gaan. Hoe maak je zo efficiënt mogelijk het huis schoon?

Blijf reëel in je planning, een groot huis in één dag schoonmaken is misschien teveel van het goede. Je kan het beste één ruimte tegelijk schoonmaken in plaats van overal steeds een beetje te doen. Op die manier zie je het resultaat ook duidelijk, het werkt motiverend wanneer een ruimte echt helemaal schoon is en je verder kan naar de volgende.

Werk van boven naar beneden! Alles wat aan de muur hangt verzamelt stof, als dat op vloer valt nadat je net gestofzuigd hebt, bezorg je jezelf extra werk. Als het een mooie dag is, kan je ook al het kleine meubilair tijdelijk in de tuin zetten. Op die manier sla je twee vliegen in één klap, buiten kan je het meubilair echt grondig te lijf gaan en binnen ontstaat er veel meer ruimte op de vloer, zodat je echt eens goed kan dweilen in plaats van dat voorzichtig om de meubels heen te moeten doen.

Besteed extra aandacht aan voorwerpen die veel aangeraakt worden, zoals de afstandsbediening, telefoon en deurklinken. Deze attributen zijn een paradijs voor bacteriën, maar ze worden toch vaak over het hoofd gezien. Vergeet ook de radiatoren niet, zeker als je huisdieren hebt. Verwarmingselementen zijn echte stofvangers en na een aantal maanden kan er een hoop viezigheid tussen zitten.

Schoonmaken hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Vergeet die dure schoonmaakmiddelen van de reclame, ze werken echt niet veel beter dan het klassieke sopje van afwasmiddel en hardnekkig vuil laat zich prima met gewone bleek verwijderen.

Tot slot: Maak van de gelegenheid gebruik om oude rommel weg te doen, meer ruimte in je huis is altijd fijn!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.