Dark Mode On / Off

Schotland Hooglanden een bezoek waard

bezoek aan schotland

Schotland bezit een schat aan kastelen en andere historische attracties, de romantiek van de clans en natuurlijk whiskey.

En van de laatste wildernissen in Europa zijn de Schotse Hooglanden . Grazige heuvels, fonkelende meren (lochs) en prachtige dalen. Kortom adembenemend.

Naast de Hooglanden zijn ook de twee grootste steden van Schotland het waard om ontdekt te worden. Wandel in de hoofdstad Edinburgh over de Royal Mile, en bezoek in Glasgow de vele kunstgaleries.

Moe van alle indrukken is het tijd voor een goed glas whiskey. In Schotland worden meer dan 300 soorten whisky gedistilleerd. De echte liefhebber van whiskey kan er voor kiezen de Malt Whisky Route te rijden (gelegen in Speyside).

Schotland beschikt over 800 eilanden, de meeste zijn per veerboot te bereiken. Een populair eiland is bijvoorbeeld Iona, met haar zeer oude klooster.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.