Dark Mode On / Off

Senioren verstoppen hun geld

de hoogte van je salaris in buitenland

Sparen | De 50-plusser kiest voor de oude sok.

Het vertrouwen in banken is bij de senioren tot een dieptepunt gedaald. Is men van huis uit gewend om toch vooral maar zoveel mogelijk geld opzij te zetten, tegen liefst een aardige rente, tegenwoordig valt hun keus meer op een onopvallende plaats in huis. De oude sok wordt weer driftig gebruikt als spaarpot en bij menig 50-plusser ligt een envelopje met spaarcenten onder het matras.

Eén en ander blijkt uit een onderzoek dat in Plus Magazine is gepubliceerd. Thuis-sparen is helemaal ‘ín’ bij de groep 50-plussers. Men heeft geen vertrouwen in de banken, de bank zou kunnen ‘omvallen’ of failliet gaan zijn veel gehoorde kreten. Ook een doorn in het oog is het vertrek van veel topbestuurders bij banken die met flinke bonussen op zak, het bankwezen hebben verlaten.

Uit het onderzoek blijkt wel dat lang niet alle senioren in staat zijn om überhaupt nog maar iets opzij te kunnen leggen. Ongeveer 1 miljoen vijftigplussers kan van hun inkomen geen geld missen om te sparen. Toch is er ook een grote groep die wel in staat is om iedere maand 500 euro opzij te leggen. Bij één op de zeven senioren gaat zelfs 1000 euro of meer in de oude sok.

Meer dan 50 procent van de senioren heeft 10.000 euro opzij gezet en één op de vijf tussen de 50.000 en 100.000 euro. Het is niet te hopen dat alle spaargeld in oude sokken of envelopjes wordt gestopt want ten eerste levert het geen spaarrente op en of het veilig is om behoorlijke sommen geld in huis te bewaren, is ook nog maar de vraag.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen